Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors Corporation спечели наградата Paul Pietsch 2010 на „Аuto Мotor und Sport” Електромобилът i-MiEV - признат на международно ниво за технологични иновации

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors Corporation спечели наградата Paul Pietsch 2010 на „Аuto Мotor und Sport” Електромобилът i-MiEV - признат на международно ниво за технологични иновации

28.01.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) бе удостоена с престижната награда Paul Pietsch за разработката на новото поколение електрически автомобил i-MiEV. Призът за автомобилна технология и дизайн бе връчен от главния редактор на изданието “Auto Motor und Sport” - Бернд Остман на Гаю Уесуги, член на борда на ММС, отговарящ за продуктови стратегии & разработки.

Mitsubishi i-MiEV се предлага на японския пазар от юли 2009 г., а производството на версията с ляв волан за износ ще започне през октомври 2010 г. Електромобилът е отличен за своя ценен принос за опазването на климата, благодарение на изразходването на нулеви вредни емисии  по време на движение и минимални такива, по време на производствения процес (т.н.  well-to-wheel).

Лансирането на модела в Европа е планирано за края на 2010 г. Зареждането на електромобила ще бъде съвместимо с европейския стандарт за електрически мрежи - 220/240V и ще се осъществява за седем часа (от нула до максимално зареждане).

„Поласкани сме, че международно жури с такива високи критерии тази година удостои именно нашия електромобил i-MiEV с международната награда за технология. С полученото признание, в края на годината ще лансираме модела в Европа с още по-голяма увереност,” коментира г-н Уесуги.

Наградата Paul Pietsch носи името на съоснователя на сп. „Auto Motor und Sport”. Жури, състоящо се от редактори на знаменитото автомобилно списание, както и главни редактори на други 24 партньорски списания, гласува за финалния победител. От 1989 г. насам признанието Paul Pietsch се връчва за иновативни разработки в автомобилостроенето. За да се квалифицира за приза, нововъведението трябва да е вече в серийно производство.

Mitsubishi motors global showroom