Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors Corporation и Mitsubishi Corporation доставиха 4 броя електромобила i-MiEV на Княжество Монако

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors Corporation и Mitsubishi Corporation доставиха 4 броя електромобила i-MiEV на Княжество Монако

26.11.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Лица на снимката от ляво на дясно:
- Г-н Жилс Тонели: Съветник по  транспортните средства, околната среда и градоустройството
- Негово превъзходителство Бернард Фоултрие: пълномощен министър, Министерство на Устойчивото развитие
- Г-н Исао Тори: президент - MRDE
- Г-н Рюичи Хасуо: президент - MCAE
- Негово Височество Принц Алберт II
- Г-н Тесуро Терада: Изпълнителен директор и регионален CEO за Европа - Mitsubishi Corporation

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) и Mitsubishi Corporation (MC)* връчиха 4 броя електромобила i-MiEV** на Княжество Монако по време на официална церемония в двореца на принца на Монако, на която присъстваше и Негово Височество Алберт II.

Княжество Монако активно търси начини за справяне с екологичните проблеми, както и за замяна на местния транспорт с електрически автомобили. С тази цел, по-рано тази година бе подписан Меморандум за Разбирателство (МзР) между споменатите страни***. Според клаузите на този МзР, електромобилите от ново поколение i-MiEV, чиято доставка към корпоративни клиенти в Япония започна през Юли 2009 г., бяха доставени на Княжество Монако.

Електромобилите, закупени на лизинг през MCE Bank GmbH, филиал на МС, ще бъдат използвани с промоционална дейност от местни компании в сферата на услугите, включително и централната поща, електрокомпанията Monegasque (SMEG), фирми свързани с обществените паркинги и фондацията на Принца на Монако Алберт II.

Електромобилът от ново поколение, i-MiEV беше лансиран през юли в Япония. В момента Mitsubishi i-MiEV се тества с промоционална цел в Нова Зеландия, САЩ и в Европа, като глобалните продажби за частни лица ще започнат през 2010 г.

*MC Automobile Europe: 100% -ов филиал на MC
**i-MiEV: Mitsubishi innovative Electric Vehicle, базиран на модела "i"
*** Княжество Монако, Мицубиши Мотърс Корпорейшън, Мицубиши Мотърс Европа B.V. и МК Аутомобайл (Европа) N.V. – филиал на Мицубиши Корпорейшън – подписаха Меморандум за Разбирателство (МзР) с Княжество Монако на 26 март 2009 г.

Mitsubishi motors global showroom