Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви намерението си да осигури 10 електрически автомобила i MiEV*1 за представителни нужди

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви намерението си да осигури 10 електрически автомобила i MiEV*1 за представителни нужди

09.06.2008 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Информация до медиите

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви намерението си да осигури 10 електрически автомобила i MiEV*1 за представителни нужди по време на срещата на високо равнище на страните от Г8 в Япония. Електрическите автомобили ще превозват световните лидери и представители на медиите. На събитето също така ще бъде представена литиево – йонната батерия, използвана в i MiEV, и самите автомобили ще бъдат на разположение за тестово шофиране.

MMC се надява учстниците в срещата на върха да осмислят по нов начин практичността и екологичната приложимост на електрическите автомобили. i MiEV ще бъде на пазара в Япония през следващата (2009) година, като част от плана на ММC да допринесе за намаляване на глобалното затопляне и ограничаване зависимостта от традиционните горива. Екологичният i MiEV е на платформата на миниавтомобилът " i " и използва капацитета на литиево-йонната батерия и компактен, мощен електрически мотор, вместо традиционното задвижване.

Към момента ММС провежда флийт тестове заедно с няколко месни електрически компании, с цел да направи електрическите автомобили обичайна гледка по Японските улици колкото се може по-скоро. Планирани са също флийт тестове на i MiEV  в повече от една електрически компании в САЩ тази есесн. Данни за ефекта върху месния климат и предимства при шофирането на този автомобил, отчетени при проведените тестове ще позволи на ММС да предприеме действия за въвеждане на  i MiEV на пазара.

  • i MiEV: Mitsubishi innovative Electric Vehicle – иновативен електрически автомобил Mitsubishi.

За повече информация: Мила Цанева mila.tzaneva@balkanstar.com
www.media.mitsubishi-motors.com

Mitsubishi motors global showroom