Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Colt взе наградата "Goldenes Lenkrad 2004”

Начало » Актуално » Mitsubishi Colt взе наградата "Goldenes Lenkrad 2004”

16.11.2004 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Моделът Mitsubishi Colt спечели една от най-престижните автомобилни награди в Европа  "Goldenes Lenkrad 2004" (Golden Steering Wheel 2004), която се присъжда от най-продаваното неделно издание "Bild am Sonntag (BamS)".

В предварителния кръг читателите избраха пет автомобила – всеки от които в различни класове, които се класираха за финална оценка. Конкурентите на Colt в клас 1 бяха  Fiat Idea, Kia Picanto, Lancia Musa, Peugeot 1007, Renault Modus и Smart Forfour. Категориите за оценяване са качество на изработката, функционалност, комфорт, пространство на интериора и стенен на улеснена работа с уредите на таблото. Журито се състои от 24 експерти в автомобилната област и известни личности.

Церемонията по обявяването на победителя се състоя в залата “Улщайн” в Берлин. Специални гости бяха бизнесмени, политици, журналисти и спортисти.

Призът е 4-ят за модел на Mitsubishi от 1984 г. и трети за новия Colt в Европа. Моделът спечели още "Автомобил на годината 2005" на датския автожурналистически клуб и "Компактен автомобил на 2004" на списанието на датската автомобилна асоциация.

"The Golden Steering Wheel" бе основана през 1976 г. от издателя Аксел Шпрингер. Тиражът на "Bild am Sonntag" в момента е 2,1 млн. копия, които се четат от 10,8 млн. души.

В Европа автомобилът дебютира през май тази година.

Mitsubishi motors global showroom