Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Colt и Mitsubishi Space Star са победители в своите класове в статистиката за най-надежден автомобил на клуба на немските автомобилисти ADAC

Начало » Актуално » Mitsubishi Colt и Mitsubishi Space Star са победители в своите класове в статистиката за най-надежден автомобил на клуба на немските автомобилисти ADAC

17.04.2008 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Mitsubishi Colt и Space Star са на първо място в класацията за най-надежден автомобил на ADAC

  • Mitsubishi Colt победител в класа на компактите автомобили
  • Mitsubishi Space Star на първо място в класа на компактните ванове
  • Резултатът подчертава високото качество на европейската продукция на Mitsubishi Motors

София, 17 април 2008. Mitsubishi Colt и Mitsubishi Space Star са победители в своите класове в статистиката за най-надежден автомобил на клуба на немските автомобилисти ADAC.

Това означава, че шестото поколение на Colt, което е на германския пазар от 2004, следва стъпките на своите успешни предшественици: моделите от предишното поколение Colt, също така са оглавявали класацията на известната статистика за най-надежден автомобил на ADAC. От 1982 досега Colt е достигал най-добър резултат в своя клас цели седем пъти. * Mitsubishi Colt печели сред 26 автомобила на други производители в същия клас. Обявеният за най-надежден компактен автомобил за 2008 е най-продаваният модел от гамата на Mitsubishi в Германия. От юни 2004, когато е пазарният дебют на това поколение на Colt, са регистрирани 70,000 автомобила.

Mitsubishi Space Star също оглавява листата на най-надеждните автомобили в класацията на ADAC, в категорията “компактен ван”. В този клас се състезаваха тринадесет автомобила на различни производители. Mitsubishi Space Star e с дължина 4.03 метра, повдигната позиция на седалките, изключително функционален интериор, голямо вътрешно пространство и много бързо се превърна в един от най-популярните представители в класа на компактните ванове. В периода от 1999 до 2005 около 70,000 автомобила са регистрирани в Германия. Както и последното поколение на Colt**, Space Star се произвежда в Холандия, в завода за леки автомобили на Mitsubishi "NedCar“ в Борн.

В класацията за най-надежден автомобил на ADAC за 2008 са разгледани 92 модела на различни производители, регистрирани от 2002 до 2007. Оценката е на базата на резултати при повече от 2.5 милиона инцидента довели до повреда в автомобилите. Включените в статистиката модели не трябва да са претърпели модификации поне три години и трябва да са достигнали минимума от 10,000 нови регистрации за една година. Статистиката за надежност на автомобилите на клуба на немските автомобилисти отбелязва своя 30-ти юбилей тази година. В класацията за надежност на брандовете, която се води през последните 30 години, Mitsubishi заема престижното 5-то място.

  • Mitsubishi Colt е на първо място в статистиката за най-надежден автомобил на ADAC: 1982, 1983, 1987-1990, 1999

** Версиите Colt 3-врати, CZT и Colt 5-врати се произвеждат в Борн/Холандия, Colt CZC Cabriolet и Pininfarina в Италия.

За повече информация: mtzaneva@balkanstar.com

Mitsubishi motors global showroom