Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Канадския клон на Mitsubishi и Hydro-Québec си партнират за най-големия проект за електромобили в Канада

Начало » Актуално » Канадския клон на Mitsubishi и Hydro-Québec си партнират за най-големия проект за електромобили в Канада

15.01.2010 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Тиери Вандал, изпълнителен директор на Hydro-Québec и Коджи Сога, президент и изпълнителен директор на Mitsubishi Motor Sales of Canada.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви безпрецедентно сътрудничество на своя канадски клон Mitsubishi Motor Sales of Canada Inc. (MMSCAN) и компанията Hydro-Québec, което ще пусне по улиците 50 бр. електромобила i-MiEV из Бушервил, предградие на Монреал. Споразумението се счита за най-мащабния проект в Канада за интегриране, изпробване и оценка на изцяло електрически автомобил в реални условия.

Пилотната програма, обявена по време на Международното Автоизложение в Монреал, ще даде възможност на служители на Hydro-Québec и други компании да изпробват електромобила  Mitsubishi i-MiEV в есенни и зимни градски условия.

„Горди сме да прогресираме към едно по-зелено и по-устойчиво бъдеще, като разработваме автомобили, щадящи околната среда, захранвани от възобновяеми енергийни източници”, каза Коджи Сога, президент и изпълнителен директор на MMSCAN. “Mitsubishi Motors е лидер в разработването на електромобили, а i-MiEV представлява апогея на нашите зелени разработки. По същия начин Hydro-Québec и  Бушервил демонстрират лидерство в подхода към околната среда, участвайки в тази уникална инициатива. ”

Президентът и изпълнителен директор на Hydro-Québec, Тиери Вандал, потвърди, че проекта играе значима роля в полагането на грижи за околната среда от страна на компанията. “Hydro-Québec е ангажирана с намаляването на вредните газове, участвайки в електрификацията на транспорта. Идеята на тази инициатива е да проучи на практика процеса по зареждане на автомобила, опита при шофиране и цялостното му представяне. Това би позволило на Hydro-Québec да оцени и предизвикателствата, свързани с интегрирането на електромобилите в електрическа мрежа.

„Този проект е много вълнуващ за града ни”, коментира кмета на Бушервил, Жан Мартел. „С нетърпение очакваме да участваме в него чрез местните ни компании и да подкрепим Hydro-Québec и Mitsubishi в събирането на полезна информация.”

***

Повече информация за Hydro-Québec:
Hydro-Québec произвежда и разпределя електричество. Основният акционер в компанията е правителството на Québec. В работата си компанията използва основно възобновяеми енергийни източници, в частност водноелектрически централи, и също така подпомага разработването на вятърна енергия чрез покупки от независими производители на електроенергия. Hydro-Québec провежда проучвания в сферата на електроенергията, като например за енергийната ефективност.
За повече информация: www.hydroquebec.com или за плановете, свързани с електротранспорта: www.hydroquebec.com/electrification-transport

Mitsubishi motors global showroom