Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Изложение Токио 2005

Начало » Актуално » Изложение Токио 2005

27.10.2005 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

На 39-тото международно автомобилно изложение в Токио, Mitsubishi Motors Corporation демонстрира на своя щанд общо 17 експоната, сред които множество концептуални модели, прогресивни технологични разработки и серийни образци от актуалната продуктова гама на компанията.

Сред най-интересните модели на щанда на Mitsubishi са концептуалните Concept-X, Concept-D:5, LancerEvolutionMIEV и i, както и новото поколение на SUV-модела Outlander, което ще бъде лансирано на японския пазар непосредствено след приключване на изложението.

MITSUBISHI Concept-X

Външният дизайн на уникалния концептуален модел олицетворява еволюцията в спартанския дух на Lancer Evolution, а подредбата на интериора е изцяло насочена към водача по примера на професионалните рали- автомобили. Благодарение на съчетанието от високотехнологичния и мощен турбодвигател, шестстепенната механична предавателна кутия и интегралната електронна система на Mitsubishi за контрол върху четирите задвижващи колела „Super All Wheel Control” (S-AWC), отличаващият се с множество алуминиеви елементи в конструкцията на каросерията Concept-X е нагледен пример за съдържанието на понятието „удоволствие от шофирането”.
Основни характеристики на Concept-X:
   
Дължина (мм) 4530
Широчина (мм) 1830
Височина (мм) 1470
Междуосие (мм) 2650
Предна/задна следа (мм)  1565 / 1565
Брой места  4
Гуми  255/35R20
Колела  20 x 9J

MITSUBISHI Concept-D:5

Световната премиера на концептуалната студия на многофункционален ван с висока проходимост и двойно предаване очертава пътя за бъдещо развитие на този тип возила в продуктовата гама на Mitsubishi. С цел да гарантират максимална сигурност, динамика и удоволствие зад волана, създателите на Concept D:5 са използвали аналогична с тази на второто поколение Outlander електронно контролирана система за двойно предаване All Wheel Control (AWC). Силовият тракт съчетава мощността на новия 2,4-литров двигател MIVEC със съвършенството на автоматичната CVT трансмисия със спортен 6-степенен режим, а прилагането на най-модерните системи за пасивна и активна безопасност на пътниците е залог за постигане на приятно и безопасно пътуване в този изключителен еднообемен автомобил.
Основни характеристики на Concept-D:5
Дължина (мм)  4735
Широчина (мм)  1815
Височина (мм)  1875
Междуосие (мм)  2850
Предна/задна следа (мм)  1540 / 1540
Брой места  6
Двигател  редови четирицилиндров, DOHC, MIVEC
Макс. мощност (к.с.)  170
Макс. въртящ момент (Нм)  226
Предавателна кутия автоматична CVT трансмисия INVECS-III със спортен 6-степенен режим
Гуми  255 / 55R20
Колела    20 x 8J

Lancer Evolution MIEV

Базираният на Lancer Evolution IX технологичен прототип Lancer Evolution MIEV е уникален пример за съчетаване на славата на Mitsubishi Motors в полето на професионалния автомобилен спорт с компетентността на компанията по отношение на прогресивните разработки на екологосъобразни превозни средства. Четирите колела на прототипа се задвижват от вградени в тях индивидуални електромотори, всеки от които разполага с мощност от 50 кВт и и може да осигури максимален въртящ момент от 518 Нм. Сумарната мощност възлиза на впечатляващите 270 к.с., а възможността за фино дозиране на подавания към всяко отделно колело въртящ момент разкрива смайващи перспективи пред методите за контрол на поведението на автомобила. Захранваният от разположена в пода и по този начин снижаваща центъра на тежестта модерна система от литиево-йонни акумулатори Lancer Evolution MIEV се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 8 секунди и постига максимална скорост от 180 км/ч.

MITSUBISHI i

Концептуалният малък автомобил на бъдещето поразява преди всичко с комбинацията от оригинална външност и просторен интериор, но не по-малко силно впечатление правят безупречното ниво на безопасност и впечатляващата за автомобил от този клас динамика.
Основни характеристики на i: 
Дължина (мм)    3395
Широчина (мм)  1475
Височина (мм)  1600
Междуосие (мм)    2550
Предна/задна следа (мм)  1310 / 1270
Брой места  4
Двигател   редови трицилиндров, DOHC, MIVEC, турбокомпресор с охладител
Макс. мощност (к.с.)   64
Гуми   отпред 145 / 65R15, отзад 175 / 55R15

MITSUBISHI Outlander

Новото поколение на популярния модел, което ще чества своя дебют на японския пазар непосредствено след приключване на Токийското автомобилно изложение, издига на непознато досега  в SUV-класа ниво динамичните линии в стилистиката, издръжливостта и многофункционалността, привличаща почитателите на този тип возила. Базираният на изцяло нова технологична платформа Outlander е с по-устойчива каросерийна структура и ще дебютира на пазара със съчетание от 2.4-литров бензинов двигател (с четири клапана на цилиндър и променлива система за газоразпределение MIVEC) и автоматична CVT трансмисия със спортен 6-степенен режим, което несъмнено ще му гарантира подобаваща на спортната слава на  Mitsubishi динамика. Интегралната система за активно управление на двойното предаване All Wheel Control (AWC) е допълнение към досега използваните методи за контрол на поведението на автомобила, допринасящо за значително подобряване на активната безопасност.
Основни характеристики на Outlander: 
Дължина (мм)  4640
Широчина (мм)   1800
Височина (мм)   1680
Междуосие (мм)  2670
Предна/задна следа (мм)  1540 / 1540
Брой места  7 / 5
Двигател   редови четирицилиндров, DOHC, MIVEC
Макс. мощност (к.с.)  170
Макс. въртящ момент (Нм)  226
Предавателна кутия  автоматична безстепенна CVT INVECS-III със спортен 6-степенен режим
Гуми   225 / 55R18 или 215 / 70R16

Mitsubishi motors global showroom