Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Градският електромобил Mitsubishi i-MiEV получава наградата „най-напредничева технология” от Японска Кола на Годината

Начало » Актуално » Градският електромобил Mitsubishi i-MiEV получава наградата „най-напредничева технология” от Японска Кола на Годината

26.10.2009 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Електрическият модел e аплодиран за високо технологичната литиево-йонна батерия и  изпреварващо начало на  масово производство

Градският електромобил Mitsubishi i-MiEV* получи приз за „най-напредничева технология”  от журито на Японска Кола на Годината (JCOTY**) по време на 41-вия Международен Автосалон в Токио.

Пълно производство, без компромиси
Безкомпромисният модел на Mitsubishi с нулеви емисии бе поощрен за начина, по който внедрява технологията на литиево-йонната батерия в четириместен градски автомобил, както и за постигнатия пълен капацитет на производство чрез предварителни поръчки.

Моделът е първият по рода си и бе лансиран в Япония през юли тази година, като всичките 1 400 броя, предназначени за този пазар са вече разпродадени. Приети са допълнителни 900 бр. поръчки за 2010 г.

Стартът производство за Европа е планиран за октомври 2010 г., като версията с ляв волан ще се лансира към края на годината, според съответния пазар. Великобритания, като европейски пазар за автомобили с десен волан, е облагодетелствана в това отношение. Там първите модели i-MiEV ще тръгнат по пътищата още в края на тази година.

Експертизата на Mitsubishi Motors в електромобилите и plug-in електрическите хибриди
Наградата от Японска Кола на Годината е още едно признание за дългогодишната експертиза на Mitsubishi Motors в сферата на електромобилите, датираща още от 1970 г. Призът е поредно доказателство за лидерската позиция, която марката заема в сферата на разработване на електрически и plug-in електрически хибриди и отбелязва отличен прогрес към крайната цел на Mitsubishi - 20% от производството през 2020 г. да се състои от електромобили или plug-in електрически хибриди.

*Mitsubishi innovative Electric Vehicle, базиран на модела "i"
**Japanese Car of the Year

***
Повече информация за Mitsubishi Motors i-MiEV: http://www.mitsubishi motors.com/special/ev/index.html

Mitsubishi motors global showroom