Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

ДЕБЮТНА ПОБЕДА ЗА RACING LANCER И ОТБОРА НА REPSOL MITSUBISHI RALLIART

Начало » Актуално » ДЕБЮТНА ПОБЕДА ЗА RACING LANCER И ОТБОРА НА REPSOL MITSUBISHI RALLIART

17.11.2008 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

ДЕБЮТНА ПОБЕДА ЗА RACING LANCER И ОТБОРА НА REPSOL MITSUBISHI RALLIART

Отличното представяне на Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре (Франция) и всички от екипа на Repsol Mitsubishi Ralliart по време на „Баха Порталегре 500” през изминалия уикенд отведе чисто новия Racing Lancer до първата победа веднага след появата му. Последният модел на Mitsubishi за крос-кънтри рали, който ще замени успешния Pajero Evolution на следващото рали Дакар през януари, показа перфектна надеждност по време на тридневното състезание в Португалия като спечели с разлика от 4 минути и 3 секунди след като премина етапите с дължина 515.16 км.

По-важен от крайния резултат, обаче, е фактът, че отборът успя да спечели последната обиколка от крос-кънтри шампионата на МАФ “Баха 2008”,  с което утвърди последните разработки по новата кола при специфичните условия на скоростните планински маршрути с много завои край Порталегре.  

Racing Lancer покори и около 5,000 км в южно Мароко малко преди началото на състезанието през изминалия уикенд.  Ръководителят на екипа Доминик Серие (Франция) е изключително доволен от постигнатото в резултат на солидната и продължителна  подготовка: "Днешното постижение приключва още един успешен сезон за екипа на Repsol Mitsubishi Ralliart, който завършва 2008 година с три победи и две втори места. Всички свършиха страхотна работа тази година. Това включва отбора на Mitsubishi Motors Safety Program (MMSP), хората от Mitsubishi Motors Corporation (MMC), които се грижат за двигателите и, разбира се, нашите четири екипа.  Стефан отнесе трофеите днес, но Нани Рома (Испания), Люк Алфан (Франция) и Хироши Масуока (Япония) също изиграха ключови роли.”

През изминалия уикенд Стефан Петерханзел и вторият пилот Жан-Пол Котре успяха да наваксат безобидното поднасяне по време на супер специалния етап в петък и спуканата гума във втория супер специален етап в събота сутринта , за да дръпнат с повече от четири минути пред останалите лидери в края на втория ден.  Бързият и уверен темп позволи на френските пилоти да изминат по-сухата, но също толкова трудна отсечка от 110 км, за да стартира успешно състезателната кариера на Racing Lancer. "За всички от екипа победата на новата кола тук в Португалия беше подобаваща награда след повече от година усилена работа, посветена на това да направим Racing Lancer толкова конкурентноспособен, колкото е днес,” отбеляза френският пилот. "За мен бе чест да бъда избран от Mitsubishi за първото представяне на Racing Lancer и е приятно да успееш да оправдаеш това доверие с победа.” 

След като през септември изведе Pajero Evolution MPR13 с бензинов двигател до победата на Рали „Пакс”, което премина през същата част на Португалия като състезанието „Баха” този уикенд, Стефан Петерханзел е точният човек, който може да сравни представянето на Racing Lancer с това на неговия предшественик. „Бях особено впечатлен от две неща през изминалите три дни,” каза той. „Първото е свързано с двигателя: новият 3-литров V6 бележи огромно подобрение в много сфери, но неговата сила е най-вече в изхода от бавните завои. Можеш да усетиш как  въртящият момент и ускорението на турбо-дизеловия двигател те извеждат зад завоя и ти дават скоростта, необходима за следващата права отсечка. Другото основно предимство на колата е нейното шаси.  Състезание като „Баха” в Португалия изисква специална конфигурация като ние по същество зададохме стандартни параметри за уикенда, опирайки се на опита ни от Мароко. Тези параметри работиха изключително добре и бях приятно изненадан от способността на окачването да се справи с мокрия терен, както и от прецизността на компютърната система при определяне на направлението."

"Въпреки че това състезание бе кратко, условията се оказаха доста разнообразни, а това очевидно бе добре дошло за нашата мисия тук, в Португалия,” добави вторият пилот Жан-Пол Котре. "Теренът като цяло включваше много завои, но също така бе доста бърз и много деликатен, така че успяхме да зададем високи стандарти. Освен това успяхме да спазим първоначалния план и да победим с достатъчно голяма разлика, за да компенсираме възможно пукане на гума през последния ден.”

Екипът на Repsol Mitsubishi Ralliart ще остане в Португалия след „Баха Порталегре 500” за още няколко контролни теста преди да замине за Испания за калибриране на двигателя при голяма надморска височина.  Предвид наближаването на „Дакар 2009”, тестовете на колата, която участва в състезанието този уикенд, ще продължат, докато четирите коли, които се разработват понастоящем за ралито, не бъдат официално тествани  във Франция (Le Creusot) на 15 декември преди транспортирането им до Южна Африка със самолет пет дни по-късно.

Mitsubishi motors global showroom