Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция

Запитване за оферта / Test Drive

Благодарим ви за интереса към моделната гама на Mitsubishi Motors! Моля, попълнете полетата по-долу, за да ви изпратим оферта или да организираме тест драйв с вашия дилър на Mitsubishi Motors.

  • i-MiEV
  • i-MiEV
  • i-MiEV

i-MiEV - ДВИЖИ СЕ С НУЛА СО2 ЕМИСИИ! БЪДЕЩЕТО ИЗБРАНО ОТ MITSUBISHI MOTORS

С официалното си лансиране на пазара на 5 Юни 2009 г., международен ден за опазване на околната среда, автомобилът Mitsubishi i-MiEV* заявява пред света, че бъдещето е вече тук!

i-MiEV е резултат на 40-годишни разработки на Mitsubishi Motors  в сферата на електромобилите. Компанията лансира серийното производство на i-MiEV като абсолютен еко-автомобил и решение на различните предизвикателства, пред които е изправен днес автомобилът, включително замърсяването на околната среда, глобалното затопляне и изчерпването на нефто-базирани енергийни запаси.

i-MiEV произвежда нулеви СО2  емисии по време на движение, задвижван е изцяло с помощта на електрическа енергия и благодарение на своята система на задвижване с електромотор е тих, пъргав и преди всичко комфортен.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА i-MiEV:

1. Нулеви емисии на CO2 по време на движение
i-MiEV е автомобил с нулеви емисии на CO2 по време на движение. Дори и ако се вземе предвид емисията на CO2 в електроцентралите, i-MiEV генерира приблизително 30% от количество CO2 емисии, които генерира една бензинова градска кола.
 
 

2. Спестява средства

i-MiEV е много икономичен, тъй като използва само електрическа енергия. В зависимост от цените на електроенергията, експлоатационните разходи може да бъдат намалени още повече чрез зареждане на батерията в извънпикови (нощни) периоди, когато тарифите са по-ниски.
 
 

3. Пъргав и издръжлив

Динамичните характеристики и мощността на i-MiEV, които се дължат на изключително бързата реакция и високият въртящ момент при ниски обороти, са присъщи на системата на задвижване с електромотор. Те превъзхождат съответните възможности на миниавтомобила Mitsubishi “i", на който е базиран и който е задвижван от бензинов турбодвигател.
С еднократно зареждане i-MiEV изминава 160 км* съгласно японския стандарт за движение в градски условия. Този пробег е съвсем достатъчен** за един миниавтомобил, предназначен за ежедневно използване.
*Действителният пробег зависи от атмосферните условия, задръстванията на пътя и начина на управление на автомобила от шофьора (ускоряване, климатична система и т.н.)

** Национално проучване в Япония показва, че средно 90% от шофьорите изминават по-малко от 40 км/ден в работни дни, а 80% изминават по-малко от 60 км/ден в почивните дни (резултати от вътрешно проучване).

4. Тих и комфортен

i-MiEV вози тихо и комфортно - това може да прави само един електромобил, който не използва двигател с вътрешно горене. Така вертикалните вибрации от петролния и дизеловия мотор са избегнати и не се усеща почти накакъв звук, вибрация или неудобство. Това само подчертава цялостното качество и предимства на модела.

 

5. Удобен за зареждане
i-MiEV използва 3 начина на зареждане, позволяващи батерията на задвижващия блок да се зарежда в домашни условия или извън дома. За нормално зареждане i-MiEV се свързва с помощта на доставените заедно с автомобила кабели към стандартно 100-волтово или 200-волтово контактно гнездо на електрическата мрежа в дома, за около 6-7 часа. Възможно е и “бързо зареждане” (до 80% за 30 мин.) на батерията на i-MiEV в станциите за бързо зареждане, които в момента са в процес на изграждане по цял свят.

4 ИНОВАЦИИ НА i-MiEV:

1. Оптимално използване на елементите в един електромобил
Като използва конструкцията на задната част на купето на бензиновия модел “i”, на който i-MiEV е  базиран, задвижващата батерия с висок капацитет е инсталирана под пода, а високо-продуктивния и ефективен двигател - под багажното пространство. С тази структура Mitsubishi i-MiEV не само разполага с капацитет за дълъг пробег на дневна база, но и запазва просторния интериор, базиран на автомобила „i”. С това разположение на електродвигателя, i-MiEV има капацитет за 4 пътника с разумно количество багаж. Инсталираните под пода литиево-йонната батерия и електромотор допринасят за по-нисък център на тежеста, което гарантира по-добри динамични характеристики.
„Операционната система MiEV” интегрирана в управлението на електромобила от ново поколение спечели титлата „Автомобилна технология на годината 2009” от организацията с идеална цел - Японска Зала на Славата на 2 ноември, 2009 г.

2. Литиево-йонни батерии с висок капацитет 

Електрическите батерии трябва да разполагат с енергия с висока плътност и i-MiEV използва литиево-йонни батерии с точно такава висока енергийна плътност. Модулът се състои от 4 клетки, a 22 модула изграждат 1 батерия. Благодарение на структурата на модулите, позволяваща им да бъдат инсталирани във вертикално или в напречно положение, всяка една такава батерия с голям капацитет може да се побере под пода. С тези инстралирани батерии, максималния пробег на автомобила е 160км (шофиране модел: Япония в режим 10-15, при направен тест през 2008 година).

3. Малък, високо ефективен двигател

Високоефективния мотор може да бъде по-малък от бензиновия и въпреки това да постига висок въртящ момент при ниски обороти.
Малкият и лек, синхронен електродвигател с постоянни магнити на i-MiEV е високоефективен и постига по-спортно, по-тихо и превъзхождащо по мощност шофиране, в сравнение с бензиновия “i” с турбо двигател с обем 660 куб. см.
 
4. 3 начина на зареждане на батерията

i-MiEV използва 3 начина на зареждане на батерията: ползвайки електрическата сисмема на домакинството (100V, 200V) – в гаража или на паркингa,  както и “бързо зареждане” в публичните станции за бързо зареждане. За нормално зареждане i-MiEV се свързва с помощта на доставените заедно с автомобила кабели* към стандартно 100-волтово или 200-волтово контактно гнездо на електрическата мрежа в дома, които се поставят от лявата страна на електромобила. 
Указания за времето на зареждане**:

Метод
 

Източник Време

Нормално**
 

200V AC(15Amp)
Прибл. 7 часа (пълно зареждане)
100V AC(15Amp)
Прибл. 14 часа (пълно зареждане)

Бързо
 

200V 3-фазов (50 kW) Прибл. 30 мин. (80% зареждане)

*Накрайникът и конекторът за нормално зареждане са разработени съвместно от Toyota Motor Corporation и Yazaki Corporation.

** Действителното време на зареждане зависи от различни фактори, напр. температура на въздуха и състояние на източника на захранване.

 

 

 

 

 

 

Mitsubishi motors global showroom