Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция

Запитване за оферта / Test Drive

Благодарим ви за интереса към моделната гама на Mitsubishi Motors! Моля, попълнете полетата по-долу, за да ви изпратим оферта или да организираме тест драйв с вашия дилър на Mitsubishi.

  • PAJERO
  • PAJERO
  • PAJERO
  • PAJERO

Технологии

Двигател

Мощният двувалов 3.2 литров 16-клапанов дизелов двигател на Pajero с горно разположение на разпределителните валове, турбокомпресор, междинен охладител и система за директно впръскване, който вероятно е най-големият 4-цилиндров двигател, предлаган някога в серийно произвеждан автомобил, се отличава с внушителен въртящ момент във всяка ситуация и способност да осигурява винаги необходимата мощност в средния диапазон на обороти. Сега се предлага в усъвършенстван, много по-добър вариант.

Новият двигател е по-тих, по-икономичен и по-екологичен: всъщност той е по-чист и по-икономичен от всеки друг двигател на истински 4x4 автомобил, който се предлага на пазара. Освен това, този двигател развива по-голяма мощност и въртящ момент, в резултат на което има по-голяма теглителна способност и ускорява по-бързо от 0 до 100 км/час.

5-степенна автоматична трансмисия

Тази съвършена 5-степенна автоматична скоростна кутия се отличава с плавно превключване на предавките и намален разход на гориво в режим на шофиране по магистрала. Електронното управление адаптира характеристиките на трансмисията спрямо вашия стил на шофиране, а спортният режим дава възможност за още по-бърза реакция чрез ръчно превключване на предавките без използване на съединител.

Super Select 4WD

Високоефективната система Super Select на Pajero предлага четири режима на шофиране: режимът 2H (2WD High Range) с високи предавателни съотношения се отличава с по-ниско ниво на шума и по-малък разход на гориво при нормално онроуд шофиране; при режим 4H (4WD High Range) с високи предавателни съотношения, който се избира при скорости до 100 км/час, генерираният от двигателя въртящ момент се разпределя между предния и задния мост с помощта на централен диференциал (CD) с вискозен съединител (VCU) – последният осигурява по-безопасно шофиране върху хлъзгав път; 4HLc (4WD High Range с блокиран централен диференциал) осигурява по-добро сцепление върху сняг, пясък и кал, разпределяйки въртящия момент поравно между предния и задния мост; 4LLc (4WD Low Range с блокиран централен диференциал) осигурява по-добро сцепление при шофиране в екстремни офроуд условия.

6 въздушни възглавници

Pajero е оборудван със система от 6 въздушни възглавници, които предпазват пътниците от всички посоки в случай на удар. Въздушните възглавници тип “завеса” осигуряват защита на пътниците от първия и втория ред седалки в случай на страничен удар, като седящите на предните седалки са защитени допълнително и от предните и страничните въздушни възглавници.

  • 1 M-ASTC (Mitsubishi Active Stability and Traction Control)
  • 2 Активен контрол на стабилността – Ако датчиците, монтирани на различни места в автомобила, регистрират нестабилно движение на автомобила, например странично занасяне, функцията “Контрол на стабилността” автоматично променя спирачното усилие и генерираната от двигателя мощност, за да стабилизира автомобила.
Контрол на сцеплението

Ако датчиците регистрират приплъзване на колелата при потегляне върху хлъзгава повърхност, например върху заснежен път, функцията “Контрол на сцеплението” автоматично прилага спирачно усилие към буксуващото колело и променя генерираната от двигателя мощност, за може автомобилът да потегли плавно.

ABS с EBD

Блокирането на задните колела вследствие на рязко задействане на спирачките върху хлъзгава повърхност или рязко задействане на спирачките при движение с висока скорост може с голяма вероятност да предизвика странично занасяне на автомобила. ABS противодейства на този ефект, като контролира хидравличното налягане на спирачките. EBD променя спирачното усилие, прилагано върху задните колела, в зависимост от броя на пътниците и товара, като по този начин се осигурява идеалното спирачно усилие в почти всяка ситуация.

Окачване

Окачването на Pajero е с двойни А-носачи отпред и многораменна система на задния мост, с предна и задна стабилизираща щанга и спираловидни пружини отпред и отзад, благодарение на които автомобилът вози изключително комфортно и е много устойчив в завоите. Конструкцията с напълно независимо окачване осигурява необходимата гъвкавост за максимално ефективен контакт на гумите с повърхността на пътя, с цел поддържане на необходимото сцепление в екстремни офроуд условия.

Кормилна уредба

Кормилната уредба на Pajero, базирана на механизъм със зъбна рейка и пиньон, осигурява отлична маневреност, малък радиус на завиване и по-голяма прецизност в сравнение с традиционните системи със сферичен шарнир.

Cruise Control

Системата Cruise Control, която се управлява чрез бутоните на волана, намалява напрежението при дълги пътувания, когато трафикът позволява да вдигнете краката си от педалите. Действието на системата се прекратява и шофьорът отново поема управлението веднага след натискане на педала на съединителя или спирачния педал.

MMCS и HDD

MMCS – На цветния екран на Mitsubishi Motors Communication System се извежда разнообразна информация, предназначена за шофьора, включително настройките на аудио системата и изображението от бързата и ефективна сателитна навигационна система.

HDD – 40-гигабайтовият твърд диск на MMCS се използва от сателитна навигационна система и освен това изпълнява ролята на музикален сървър, на който може да се съхраняват до 2 000 песни. Вече не е необходимо да имате аудио дискове в автомобила. Системата включва също така CDDB (база данни за CD), като тази информация също се извежда на екрана на MMCS.

Bluetooth

Интегрираният Bluetooth интерфейс дава възможност да се използват по-безопасните по време на шофиране hands-free функции на съвместими мобилни телефони. Системата работи на базата на технология за гласово разпознаване и използва бутоните на волана. В нея може да бъдат прехвърлени телефонните указатели от седем съвместими телефона. Самата система има свой телефонен указател с възможност за бърз достъп до често използвани номера.

Бутони върху волана

От съображения за удобство и безопасност, бутоните върху волана са групирани според съответните функции. Бутоните за аудио системата са отляво, за системата Cruise Control – отдясно, а бутоните за hands-free функциите на Bluetooth при използване на мобилен телефон са разположени в долната част на волана.

Камера за задно виждане

При превключване на задна предавка се активира камера за задно виждане, монтирана в задната част на автомобила и показваща върху екрана на MMCS изображение на зоната зад автомобила. Тази система улеснява паркирането и е също така полезна при заден ход за прикачване на каравана или ремарке.

Датчици за паркиране

Монтирани към задната броня датчици реагират на скрити за погледа на шофьора препятствия и генерират предупредителни звукови сигнали по време на маневри на заден ход.

Аудио система Rockford Fosgate Premium

Тонколоните Rockford Fosgate и монтираният в багажника мощен субуфер създават звук, който не отстъпва на звука на качествена домашна аудио система. Системата коригира автоматично силата на звука в зависимост от скоростта на автомобила. Освен това, може да променяте и баланса на отделните тонколони – за пътниците на предната седалка, за пътниците на задната седалка, или само за шофьора, ако пътувате сам във вашия Pajero.

DVD система за развлечение за задните места

Монтираната към подглавниците на предните седалки DVD система за развлечение за задните места, която е изключително полезна при дълги пътувания със семейството, позволява да се гледа и слуша DVD и CD. Системата включва и две безжични (инфрачервени) слушалки.

HID фарове

В сравнение с обикновените халогенни фарове, фаровете от типа HID (High Intensity Discharge), наречени още биксенонови фарове, осветяват много по-добре пътя и помагат на шофьора да забележи по-рано и да реагира по-бързо на опасностите пред автомобила. Когато е необходимо, устройствата за измиване на фаровете почистват оптичните лещи по време на пътуване.

Mitsubishi motors global showroom