Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция
  • L200
  • L200
  • L200
  • L200
  • L200

Сигурност

Интелигентни системи за активна и пасивна безопасност

Където и да отидете, винаги имате богат набор от системи за активна и пасивна безопасност, които предпазват вас и вашите пътници. Различни сензори се грижат за това, да сте винаги информирани за обстановката, а асистиращи системи ви дават възможността да шофирате уверено както през деня, така и през нощта. 

Ново! Система за ограничаване на опасността от удар отпред [FCM]

FCM е нова система за L200. Тя помага да се избегне челен удар, както и редуцира щетите, ако такъв е неизбежен. Засича други автомобили и пешеходци чрез камера и лазерен радар.

 

Ново! Система за следене и предупреждение при наличие на обекти в мъртвата зона [BSW]

Тази система също се появява за първи път в новото поколение на L200. Чрез ултразвукови сензори в задната броня, тя засича превозни средства, които се намират в мъртвите точки вляво и вдясно зад автомобила. Когато засече обект,  системата визуализира предупредителен индикатор в огледалото от съответната страна.

Система за предупреждение при напускане на пътната лента [LDW]

Ако започнете изведнъж да напускате лентата на движение при скорост по-висока от 65 км/ч., системата подава звуков и светлинен сигнал. 

 

Ново! Автоматично превключване на къси и дълги светлини [AHB]

Системата, която повишава сигурността и комфорта при движение през нощта, също е нова за L200. Тя автоматично изключва дългите светлини при засичане на превозно средство, което се движи срещу автомоила и автоматично ги включва отново, така че да не се налага водачът да отклонява вниманието си от пътя и да сваля ръцете си от волана. 

 

Ново! Система за предупреждение при приближаващи обекти при маневриране на заден ход [RCTA]

Индикатор на таблото сигнализира, че системата е активна. Ако радарните сензори в задната броня засекат приближаващо превозно средство при включена задна предавка, предупредително съобщение се появява на мултиинформационния дисплей, има звуков сигнал и мигащи индикатори в двете странични огледала. 

 

Ново! Система за ограничаване на опасността от удар при погрешно ускорение от място или движение със скорост до 10 км/ч. [UMS]

Още една новост при пикапа - с цел избягване на удари по време на паркиране, системата използва звукова и светлинна сигнализация, ако засече обекти пред или зад автомобила. При погрешно натискане на педала на газта в тази ситуация, ускорението се предотвратява. Системата се активира в случаите когато:

- автомобилът се движи много бавно (не в позиция N или P)

- препятствието или другият автомобил са на много малко разстояние

- педалът на газта се натисне силно и рязко

- когато водачът не завие, за да избегне препятствието или автомобила

 

Ново! Система от 4 цветни камери за пълен обзор около автомобила - Multi Around Monitor

Изгледите от камерите, монтирани в предната, задната част, отстрани на пикапа и от птичи поглед, могат да бъдат комбинирани по различен начин, за да разкрият наличието на обекти дори и в мъртвите зони и да ви гарантират по-безопасно паркиране. 

 

RISE конструкция

Устойчивостта при удар е значително подобрена чрез специалната RISE конструкция на Mitsubishi Motors, която абсорбира енергията и запазва целостта на кабината в ситуация на удар.

7 SRS въздушни възглавници

Седемте SRS въздушни възглавници предпазват вас и вашите пътници при удар. Системата се състои от предни, странични въздушни възглавници, тип завеса и възглавница за коленете на водача.

Обтегачи

Обтегачите на предните колани автоматично притягат колана в случай на челен удар, за да предпазят водача и пътника отпред, както от удара, така и от силата на съприкосновение с въздушната възглавница. 

 

Активен контрол на стабилността и сцеплението [ASTC]

Активният контрол на стабилнстта и системата за контрол на сцеплението независимо регулират спирачното усилие към колелата при завиване, за да се запази максимална стабилност на автомобила. Системата регулира въртящия момент, за да предотврати превъртане и буксуване на някое от четирите колела. 

Система за стабилизиране на прикачено ремарке [TSA]

Тази система подобрява стабилността при теглене на ремарке. Ако засече поднасяне, тя автоматично преразпределя мощност и спирачно усилия към всяко колело, за да стабилизира както автомобила, така и ремаркето отзад.  

Система за подпомагане потеглянето по наклон [HSA]

При изкачване по стръмен склон, системата предотвратява връщане на автомобила назад, като удължава спирачното усилие до 2 секунди след пускане на педала на спирачката до натискане на педала на газта.  

Електронно разпределение на спирачната сила [EBD]

Чрез прилагане на допълнително спирачно усилие към задните колела, системата гарантира по-бързо спиране дори и при превозване на пътници и тежки товари.  

 

Mitsubishi motors global showroom