Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”
5 години гаранция
  • ASX
  • ASX
  • ASX
  • ASX
  • ASX
  • ASX

Mitsubishi ASX - Технологии

Intelligent Motion

Както за бензиновите, така и за дизеловите двигатели на ASX се предлага пакетът оборудване Intelligent Motion за ниски емисии. Двигателното масло с нисък вискозитет и гумите с ниско съпротивление при търкаляне намаляват значително емисиите на CO2 и разхода на гориво. Високоефективният алтернатор с Electricity Generation Control осигурява максимален ток на заряд за акумулатора в периодите, когато автомобилът намалява своята скорост или са задействани спирачките, с което се избягва допълнителното натоварване на двигателя по време на ускоряване и при нормално движение.

Индикатор за превключване на предавките

Индикаторът за превключване на предавките помага да се шофира по-ефективно, показвайки оптималния момент за смяна на предавките. Показанията на хоризонталния економетър с лентов дизайн и на индикатора на разстоянието, което може да се измине с наличното гориво, се актуализират постоянно, на базата на стила на шофиране, и по този начин се стимулира допълнително стремежът към по-икономично шофиране.

ABS с EBD

Блокирането на задните колела вследствие на рязко задействане на спирачките върху хлъзгава повърхност или рязко задействане на спирачките при движение с висока скорост може с голяма вероятност да предизвика странично занасяне на автомобила. ABS противодейства на този ефект, като контролира хидравличното налягане на спирачките. EBD променя спирачното усилие, прилагано върху задните колела, в зависимост от броя на пътниците и товара, като по този начин се осигурява идеалното спирачно усилие в почти всяка ситуация.

M-ASTC
  • Активен контрол на стабилността - Ако датчиците, монтирани на различни места в автомобила, регистрират нестабилно движение на автомобила, например странично занасяне, функцията “Контрол на стабилността” автоматично променя спирачното усилие и генерираната от двигателя мощност, за да стабилизира автомобила.
  • Контрол на сцеплението - Ако датчиците регистрират приплъзване на колелата при потегляне върху хлъзгава повърхност, например върху заснежен път, функцията “Контрол на сцеплението” автоматично прилага спирачно усилие към буксуващото колело и променя генерираната от двигателя мощност, за може автомобилът да потегли плавно.
Окачване

Шасито на ASX се отличава с широка следа, голямо междуосие, надеждно предно окачване тип MacPherson и многораменно задно окачване, подсилени с предна и задна стабилизираща щанга – за стабилно и предвидимо поведение на автомобила на пътя и високо ниво на комфорт за пътниците.

HSA (Hill Start Assist)

Ако автомобилът е спрял на наклон, асистентът за потегляне по наклон (HSA) автоматично задържа спирачките активирани в продължение на около 2 секунди, след като шофьорът отпусне спирачния педал, за да натисне педала за газта. По този начин не се допуска неконтролируемо движение на автомобила по наклона.

ESS (Emergency Stop Signal System)

Системата за аварийно включване на предупредителните светлини (ESS) намалява опасността от удар с движещи се отзад автомобили в случай на рязко задействане на спирачките. В такива ситуации предупредителните аварийни светлини се включват автоматично в режим на бързо мигане и така предупреждават водачите на движещите се зад вас превозни средства.

Датчици за дъжд и смрачаване
  • Датчик за дъжд - Реагира при наличие на влага върху предното стъкло и автоматично активира чистачките.
  • Датчик за смрачаване - Автоматично включва/изключва фаровете и габаритните светлини в зависимост от нивото на осветеност навън.
Седем въздушни възглавници

ASX е оборудван със система от 7 въздушни възглавници, които предпазват пътниците от всички посоки в случай на удар. Въздушните възглавници тип “завеса” осигуряват защита на пътниците от първия и втория ред седалки в случай на страничен удар, като седящите на предните седалки са защитени допълнително и от предните и страничните въздушни възглавници. Освен това, има и допълнителна въздушна възглавница, предпазваща коленете на шофьора в случай на челен удар.

Система за безключов достъп до управлението на автомобила (KOS)

Системата за безключов достъп до управлението на автомобила, с която е оборудван ASX, дава възможност за безключово отключване/заключване на вратите и стартиране/спиране на двигателя. Излъчватели и приемници с къс обхват прочитат уникалния код, записан в ключодържателя, докато той е във вашия джоб, и позволяват вратите да бъдат отключени с натискане на бутон, разположен върху дръжката (или с бутон върху самия ключодържател), а двигателят се стартира с друг, осветен бутон, който е удобно разположен върху арматурното табло. При заключване/отключване автоматично се сгъват и разгъват външните огледала на автомобила.

Cruise Control

Системата Cruise Control намалява напрежението при дълги пътувания, когато трафикът позволява да вдигнете краката си от педалите. Действието на системата се прекратява и шофьорът отново поема управлението веднага след натискане на педала на съединителя или спирачния педал.

Камера за задно виждане

При превключване на задна предавка се активира камера за задно виждане, монтирана в задната част на автомобила и показваща върху екрана на мултимедийната система Kenwood цветно изображение на зоната зад автомобила. Тази система улеснява паркирането и е също така полезна при маневри за прикачване на ремарке. Освен това, на отделни части на екрана може да се показват едновременно данни от сателитната навигационна система и изображение от камерата, показващо теглича по време на движение с ремарке.

Датчици за паркиране на заден ход

Монтирани към задната броня датчици реагират на скрити за погледа на шофьора препятствия и генерират предупредителни звукови сигнали по време на маневри на заден ход.

Приоритетно задействане на спирачките

При едновременно натискане на педала за газта и спирачния педал, електронният блок за управление на двигателя автоматично дава приоритет на спирачното действие и не позволява неволно ускоряване на автомобила.

Bluetooth

Интегрираният Bluetooth интерфейс дава възможност да се използват по-безопасните по време на шофиране hands-free функции на съвместими мобилни телефони. Системата работи на базата на технология за гласово разпознаване и използва бутоните на волана.

Мултифункционален волан

От съображения за удобство и безопасност, бутоните върху волана са групирани според съответните функции. Бутоните за аудио системата са отляво, за системата Cruise Control – отдясно, а бутоните за hands-free функциите на Bluetooth при използване на мобилен телефон са удобно разположени в долната част на волана.

Мултиинформационен дисплей

Важната за шофьора информация се извежда на нов 3.3-инчов цветен LCD екран, разположен между основните прибори на арматурното табло. Използваните висококонтрастни цветове улесняват шофьора при четенето на информацията.

Mitsubishi motors global showroom