Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Новото поколение Mitsubishi L200: Състезателен автомобил за Австралийската SuperUte серия

Начало » Актуално » Новото поколение Mitsubishi L200: Състезателен автомобил за Австралийската SuperUte серия

21.03.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Моделът на Mitsubishi Motors Triton (L200 в Европа) извоюва много стабилна позиция на пазара в Австралия през последните години.

Той е толкова успешен, че през изминалата година стана най-продаваният модел на Mitsubishi в страната с над 24 000 продадени бройки: постижение, които значително спомага ръста на марката за четвърта поредна година, надминавайки предишния рекорд, поставен през 1998 г.

Пикапите …

Австралия е и пазар, известен със специфичните си превозни средства, като т.нар. “utes”, например. Тези автомобили, познати като пикапи в останалата част на света, преди време представляваха местни доработки на стандартни двуврати леки автомобили с добавен товарен отсек отзад. Макар че тези „изобретения“ постепенно изчезнаха, терминът “ute” се използва и до днес за модели като Mitsubishi Triton/L200, чието ново поколение ще бъде представено в Европа след няколко месеца.

… участници в състезания

Австралия е известна и с легендарните автомобилни състезания, пилоти и знакови събития, които събират тълпи фенове. В тях участват и пикапите, а Mitsubishi Motors Australia подкрепя “Team Triton Racing”, пускайки MR Triton на пистата за 2019 SuperUte сериите на Superloop Adelaide 500, където той финишира на трета позиция.

Екип „Triton“, който вече участва с два пикапа Triton в сериите през 2018 г., добавя и трети автомобил, който ще бъде пилотиран от Елиът Барбър и Камерън Крик, а двукратният шампион от Дакар - Тоби Прайс, ще се включва в някои от кръговете. Основният спонсор на екип „Triton“ - Mitsubishi Motors Australia, увеличи подкрепата си към отбора паралелно с въвеждането на някои новости в SuperUte сериите през 2019 г., включващи нови състезателни гуми, по-нисък център на тежестта, следователно - по-добро представяне, и по-шумeн ауспух.

Mitsubishi motors global showroom