Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Новият MITSUBISHI Colt

Начало » Актуално » Новият MITSUBISHI Colt

29.01.2004 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

В Женева Mitsubishi ще празнува първия ръст в продажбите си в Европа от 1998 г. насам. Японската фирма предприе програма за възстановяване, според която ще бъдат представени нови, атрактивни модели и ще се привлекат повече клиенти.

Най-важната от всички премиери за Европа през тази година ще бъде новият Colt. Той ще излезе на пазара през май тази година. Colt е първият съвместен продукт на Mitsubishi и DaimlerChrysler. Автомобилът ще се произвежда в Холандия на една и съща платформа със Smart ForFour.
Дизайнът на новия Colt е атрактивен и спортен. Въпреки изключително компактните си размери (дължина от 3.87 м), автомобилът ще предлага водещо вътрешно пространство за класа си и ще има забележителен комфорт. Обзавеждането ще е богато, с което ще се напомни за най-добрите години на Colt в Европа.

За задвижване на модела ще се предлага гама от атрактивни двигатели, конструирани в Япония и изработени в Европа. Бензиновите двигатели са от новото поколение MIVEC с променлива фаза на газоразпределение и променлива степен на отваряне на клапаните. Всички мотори са 4-цилиндрови, като бензиновите са с обем 1.1, 1.3 и 1.5, по четири клапана на цилиндър и два горни разпределителни вала. Единственият дизел е на Daimler-Chrysler. Той е с обем 1.5 литра с 4 клапана на цилиндър и директно впръскване по системата Common-Rail.

Редом до новият Colt в Женева ще бъде представен и прототипът Colt CZ3. Той е дело на главния дизайнер на Mitsubishi Оливие Буле и дава идея как би могло да изглежда бъдещо спортно купе с три врати на базата на Colt.

Mitsubishi motors global showroom