Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Новият ASX със световна премиера в Женева през март

Начало » Актуално » Новият ASX със световна премиера в Женева през март

12.02.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Токио, 12 февруари, 2019 г. – Световната премиера на новата моделна година на компактния SUV ASX (RVR или Outlander Sport на някои пазари) от Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще се състои по време на 89-ия Международен автосалон в Женева*1 , който ще се проведе между 5-17 март.

От представянето му през 2009 г. досега продажбите на ASX възлизат на около 1.32 милиона бройки в 90 страни. Най-големите пазари за модела са Северна Америка, Европа, Австралия и Китай. В момента той е третият по продажби автомобил на MMC и ключов модел за глобалната стратегия на компанията.

Екстериорът на модела е преминал през значителна промяна, продиктувана от дизайнерската философия „солиден и прецизен” – израз на слогана на MMC “Drive your Ambition.”

*1. Официалните прес дни са на 5 и 6 март, а изложението е отворено за широката публика от 7 до 17 март. За повече информация, посетете: https://www.gims.swiss

Обзор на модела

ASX е компактен SUV, проектиран за града, предлагащ набор от екстри, които го правят идеален, както за ежедневна употреба, така и за вълнуващи приключения в края на седмицата. Леката му и компактна конструкция, съчетана с възможностите на SUV автомобил, превръщат шофирането в сигурно удоволствие. На европейските пазари ASX ще бъде с 2.0L MIVEC*2 16-клапанов двигател с 5-степенна ръчна скоростна кутия или INVECS*3-III CVT с 6-степенен спортен режим. Автомобилът ще се предлага както във вариант с предно предаване, така и с 4x4 задвижване. ASX предлага сигурност и безопасност, благодарение на функции като подсилената RISE конструкция и системата за ограничаване опасността от челен удар - Forward Collision Mitigation (FCM).

*2: Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system

*3: Intelligent and Innovative Vehicle Electronics Control System

Основни промени 

1. Основни промени в дизайна

 Концепция

Дизайнерската концепция на модела е ”Impact and Impulse.” Освен че e с подчертано солидно присъствие, усъвършенстваният дизайн подканва водача да се впусне в едно ново приключение.

 Изглед отпред

В новия ASX традиционната предна решетка DYNAMIC SHIELD еволюира. Бронята сякаш обгръща централната част от двете страни, а хоризонталните и вертикалните линии на решетката и маската отдолу вдъхват усещането за сила и мощ. Отличителното разположение на LED светлините – мигачите и фаровете за мъгла са в квадратни панели в двата края на предницата, сякаш „отпечатва“ типичната Mitsubishi визия върху автомобила.

 Изглед отзад

ASX е със задни LED светлини (с изкл. на мигачите) с изострен дизайн, които се разполагат по широчината на автомобила, акцентирайки върху масивната му стойка.

 Цвят

ASX се предлага в наситения, брилянтен Red Diamond, спортен и енергичен Sunshine Orange и изискан Oak Brown.

2. Подобрения в Smartphone-link Display Audio (SDA) системата

Подобренията в Smartphone-link Display Audio (SDA) позволяват по-добра свързаност на автомобила с околния свят.

 Размерът на дисплея е увеличен от 7“ на 8“. Видео файлове, записани на USB, могат да се гледат на екрана на SDA*4.

 Най-високото ниво на оборудване идва с Tom Tom*5 навигационна система. Информация за трафика в реално време може да бъде получавана чрез интернет връзка от смартфона.

 В момента се разработва приложение, което използва данни от инструментите на автомобила – километраж, оборотомер и пр., за да извежда информация за състоянието му. То ще проверява наличното гориво и ще навигира до най-близката бензиностанция, както и ще дава съвети за по-добра поддръжка и следващото препоръчително обслужване.

*4: Само при спрял автомобил

*5: Компания, базирана в Холандия, която произвежда навигационни и картографски артикули.

Информация за представянето на MMC в Женева можете да следите тук.

Mitsubishi motors global showroom