Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Напред към поредната победа в Дакар

Начало » Актуално » Напред към поредната победа в Дакар

29.11.2004 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Пет автомобила Mitsubishi на старта в Барселона

На 22 октомври Mitsubishi Motors Corporation обяви официално намерението си да вземе участие в поредното издание на легендарния рали-маратон „Telefonica-Dakar Rally” с отбор от общо пет автомобила.
Тимът ще се бори за пета поред и десета в историята на участието на Mitsubishi победа в най-тежкото продължително автомобилно състезание в света, чиито старт ще бъде даден на първи януари 2005 г. в Барселона, Испания.
С подкрепата на най-голямата испанска петролна компания Repsol YPF SA в качеството й на главен спонсор на тима, Mitsubishi Motors ще вземе участие с четири автомобила Mitsubishi Pajero Evolution и един Mitsubishi L200 пикап.


Петте заводски подготвени автомобила ще бъдат пилотирани от изключително опитни състезатели, доказали своите възможности с многобройни успехи в подобни изпитания. На волана на единия Mitsubishi Pajero Evolution ще седне двукратният победител в Дакар – японецът Хироши Масуока с навигатор германеца Андреас Шулц, а другият ще бъде управляван от френския миналогодишен победител Стефан Петерхансел, притежаващ шест титли в генералното класиране при мотоциклетите и спечелил първата си победа с Mitsubishi в началото на 2004 година. Негов навигатор ще бъде французинът Жан-Пол Котре. В актива на Масуока се четат както победата в последния маратон Desert Challenge в Обединените арабски емирства, така и триумфалните представяния в Дакар през 2002 и 2003 година.
Французинът Люк Алфан - бивш носител на Световната купа в ски-алпийски дисциплини заедно със своя навигатор Жил Пикар и испанецът Хоан ("Нани") Рома - победител в генералното класиране при мотоциклетите в Дакар 2004, ще управляват третия и четвъртия болид Mitsubishi Pajero Evolution. Отдясно на Нани Рома ще седне живеещият в Андора Анри Ман.
Германската състезателка Андреа Майер се класира пета в генералното класиране на Дакар 2004, а в новия маратон ще се опита да надвие конкурентите си зад волана на единствения в тазгодишния отбор на  Mitsubishi пикап L200. Навигатор на Майер ще бъде французинът Жан-Мишел Полато.


По повод официалното обявяване на състава на тима за участие в пустинната надпревара през 2005 година, президентът на MMSP г-н Исао Тории изтъкна следното - "Mitsubishi Motors е най-успешният автомобилен производител в историята на „Париж-Дакар” и ние заедно ще се постараем да добавим нещо към тази легендарна слава и през 2005 година. Вярвам изцяло в Масуока, Петерхансел и Майер и очаквам добро представяне от страна на новите членове на тима Алфан и Рома.”

СЪСТАВ НА ТИМА MITSUBISHI MOTORS REPSOL ATS STUDIOS ЗА УЧАСТИЕ В TELEPHONICA-DAKAR RALLY 2005

Стефан Петерхансел (Фр)/Жан-Пол Котре (Фр) с Mitsubishi Pajero Evolution
Хироши Масуока (Яп)/Андреас Шулц (Гер) с Mitsubishi Pajero Evolution
Люк Алфан (Фр)/Жил Пикар (Фр) с Mitsubishi Pajero Evolution
Хоан Рома (Исп)/Анри Ман (Фр) с Mitsubishi Pajero Evolution
Андреа Майер (Гер)/Жан-Мишел Полато (Фр) с Mitsubishi L200 пикап

Mitsubishi motors global showroom