Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors започва локално производство на двигатели и разширява своя развоен център в Китай

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors започва локално производство на двигатели и разширява своя развоен център в Китай

08.10.2018 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Токио, 16 октомври, 2018 – Днес Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви две ключови нововъведения за бизнеса в Китай. GAC Mitsubishi Motors (GMMC) – съвместното бизнес начинание между MMC и Guangzhou Automobile Group (GAC), започва производството на 4B4 и 4J1 двигатели. По същото време на специална церемония бе обявено разширението на развойния център, който ще бъде завършен през 2020 г.

Новото производствено звено ще има капацитет от 200 000 броя годишно (при стандартен оперативен капацитет). В него ще се произвежда новият 1.5-литров турбо бензинов двигател с директно впръскване (4B4) с високо ниво на екологичност, който ще се използва в SUV автомобила Eclipse Cross. В производствената линия влиза и 4J1 двигателят, използван при Outlander. Локалното производство ще подобри ценовата конкурентно способност и ще засили позициите на марката на най-големия автомобилен пазар в света.

Освен, че ще бъдат открити нови работни места на място, от нови служители ще има нужда и по веригата на доставчиците.

Mitsubishi Motors ще представи Eclipse Cross на този пазар през есента, за да увеличи продуктовата си гама и да засили SUV присъствието на бранда сред местната дилърска мрежа. GMMC също така има договорка с управата на гр. Чангша за разширението и преместването в новосъздадения развоен център с площ 41 хектара, включващ и тестова писта.

За GAC Mitsubishi Motors (GMMC)

Базиран в Чангша, Хунан, GMMC е дружество създадено през 2012 г. между Guangzhou Automobile Group (50% акции), Mitsubishi Motors Corporation (30% акции) и Mitsubishi Corporation (20% акции). GMMC има 4,100 служители и служи за търговска и дистрибуторска платформа на GAC и MMC-брандираните автомобили в Китай. Компанията има годишен капацитет на производство от над 270,000 броя от SUV автомобилите на Mitsubishi Motors - ASX и Outlander , както и от GAC - Eupheme и Eupheme EV. GMMC притежава мрежа от над 300 търговски и сервизни центъра в Китай.

Mitsubishi motors global showroom