Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors увеличава производствения капацитет в Индонезия

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors увеличава производствения капацитет в Индонезия

04.10.2018 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Токио, 3 октомври, 2018 г.- Днес Mitsubishi Motors обяви намеренията си да увеличи производствения капацитет на завода в Бекаси, Индонезия, за да отговори на засиленото търсене на кросоувър MPV автомобила – XPANDER, както в страната, така и на износните пазари.

Разширението ще бъде осъществено в периода до фискална година 2020 и ще увеличи капацитета до 220,000(*) бройки спрямо настоящите 160,000(*).

Зад него стои инвестиция от около 4 милиарда японски йени, като ще бъдат разкрити 800 допълнителни работни места, с които общият брой служители в завода ще възлиза на 4 100 човека.

Производственият обем на XPANDER ще бъде увеличен от 115,000 броя до 160,000 до фискалната 2020 г. Износът ще се увеличи от 30 000 на 50 000 броя, за да отговори на търсенето на презокеанските пазари, както и в азиатските държави.

В допълнение на това разширение, двигателят на XPANDER ще започне да се произвежда в завода на Nissan Motor в Индонезия (NMI) субсидиран локално. Това решение, от своя страна, ще окаже положително влияние върху доставките на местно ниво. Въвеждането му в NMI ще доведе до производството на 160,000 двигателя годишно.

От неговото представяне през август миналата година поръчките на XPANDER наброяват 100,000 в Индонезия до края на септември 2018 г. През март и юли тази година той бе номер 1 автомобил по продажби в Индонезия, получи наградата „Кола на годината“ от вестник OTOMOTIF през месец март и същата награда от Съюза на автомобилните журналисти през септември.

С увеличаването на своя бизнес в Индонезия, MMC затвърждава своя принос към икономиката на страната.

(*) продукция при пълен капацитет на завода

Mitsubishi motors global showroom