Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Mitsubishi Motors създава енергийно независим изложбен салон на остров Кюшу

Начало » Актуално » Mitsubishi Motors създава енергийно независим изложбен салон на остров Кюшу

20.12.2018 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Токио, 20 декември, 2018 г. – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) и Kyushu Mitsubishi Motors Sales Co., Ltd. създадоха изложбен център, който използва възобновяеми източници на енергия и е енергийно независим, като освен това може да захранва с мощност електрически превозни средства по време на бедствие, например.

Futamatase DENDO Drive Station шоурума в префектура Фукуока, остров Кюшу използва високо капацитетни соларни панели и батерии, за да съхранява генерираната енергия. Проектът стартира днес.

Системата е разработена така, че в нея да могат да се внедряват и използват повторно стари батерии от електрически и плъг-ин хибридни превозни средства.

Соларните панели, инсталирани в шоурума, имат капацитет за генериране на енергия от 30kW, еквивалентна на средната консумация на енергия от един изложбен салон. Батерията, от своя страна, може да съхранява 100 квтч. електричество – енергията необходима за пълноценната работа на едно домакинство в рамките на 10 дни.

Освен, че може да се използва като зарядна станция за електрически и хибридни автомобили, употребата на V2H* адаптер, позволява на системата да захранва и изложбения център.

Проектът ще набира данни и резултати от множество индикатори през следващата година, за да спомогне за създаването на бъдещите DENDO зарядни станции.

В допълнение към стандартните зони в шоурума, DENDO Drive Station от ново поколение включва презентационна и демонстрационна зона, в които посетителите могат да научат повече за функционирането на електрическите автомобили и за ползата от тях в условия на природно бедствие.

След пускането на първия проект DENDO Drive Station от MMC през октомври, 2016 г., той навлиза в 56 шоурума по целия свят, а планът е до фискалната 2020 г. те да бъдат 200.

Чрез създаването на DENDO Drive Stations, MMC и Kyushu Mitsubishi Motors Sales се стремят да допринесат за енергийната независимост и по-добрата устойчивост към катаклизми на района, като увеличат броя на електрически и phev автомобили на пътя.

* - Vehicle to Home: Снабдяване на домакинствата с енергия, произведена и съхранявана в батериите на електромобили.

Mitsubishi motors global showroom