Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Екипажът на OMV Рали Тим Попови спечели рали Твърдица

Начало » Актуално » Екипажът на OMV Рали Тим Попови спечели рали Твърдица

16.10.2006 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Екипажът на OMV Рали Тим Ясен Попов/Дилян Попов спечели второто издание на рали Твърдица - осми и последен кръг от националния шампионат. Тази победа в края на един тежък сезон с поредица от технически проблеми ги поставя в крайното класиране на националния шампионат за 2006 г. на пето място с 26 точки.
Пилотът на OMV излезе начело в рали Твърдица още в първия ден след първата отсечка и до финала не изпусна лидерството. Авансът им от първия ден бе напълно достатъчен, за да може Попови да контролират хода на състезанието. Във втория ден на ралито, Ясен и Дилян спечелиха два от шестте етапа и завършиха рали Твърдица с шест етапни победи от 10 отсечки.

Ясен Попов, OMV Рали тим, Мицубиши Лансер ЕВО IX N/4:
"Много съм доволен, че макар и в края на сезона, успяхме да спечелим победа. Ралито беше трудно за нас, защото за първи път стартираме тук. Целта ни днес беше да поддържаме темпото и да запазим първото място. Съжалявам, че моят съотборник Вилхелм Кънчев имаше проблеми и не успя да вземе заслужената шампионска титла в А/6. Доволен съм от колата, надявам се следващия сезон да започне така, както завършихме този. Тази победа е добра мотивация за подготовката ни за Рали Австралия в края на октомври.”

В крайното класиране екипажът на OMV Рали Тим Попови завършиха с 1.41,8 минути пред Георги Янакиев/Петър Сивов (Субару Импреза N11) и на 1.44 минути пред Игнат Цеков/Стефан Чолаков (Субару Импреза N10).

Крайно класиране в рали Твърдица:
1. Ясен Попов/Дилян Попов, Мицубиши Лансър Ево 9 1:03.28,7 ч.
2. Георги Янакиев/Петър Сивов, Субару Импреза N11 на 1.41,8 мин.
3. Игнат Цеков/Стефан Чолаков, Субару Импреза N10 на 1.44 мин.

Източник: Автопрес

Mitsubishi motors global showroom