Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Eclipse Cross получава 5 звезди според рейтинга за безопасност на тестовете Euro NCAP

Начало » Актуално » Eclipse Cross получава 5 звезди според рейтинга за безопасност на тестовете Euro NCAP

07.11.2017 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

97% рейтинг при защитата на възрастни пасажери

80% за защитата на пешеходци

Токио, 8 ноември, 2017г. - Днес Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че изцяло новото SUV Eclipse Cross преминава тазгодишния тест за безопасност Euro NCAP с впечатляващ резултат, като си осигурява 5-звезден рейтинг на сигурността.

Сигурността на водача и пътниците е една от ключовите характеристики, заложени в създаването на Eclipse Cross. Това бе доказано с постигането на отличен резултат в класа на малките офроудъри – 97% рейтинг при защитата на възрастни пасажери и 80% при защитата на пешеходци – най-добрите стойности със значителна преднина пред конкурентите.

Eclipse Cross обаче не спира до тук – FCM системата, която подпомага предотвратяването на челен удар, също демонстрира успех при всички тестови ситуации и различна скорост на движение.

Най-новото попълнение в семейството на MMC достигна максимален брой точки в повечето от тестовете на Euro NCAP и заслужено получи 5-звезден рейтинг на сигурността на автомобила.

Като основоположник на цяло едно ново поколение автомобили за Mitsubishi Motors, Eclipse Cross съчетава динамичен дизайн с характерния за компанията почерк и опит в разработването на 4WD SUV превозни средства. Доставките на Eclipse Cross в Европа започнаха на 3 октомври тази година, като се очаква моделът да бъде достъпен в 80 пазара по целия свят, включително Австралия, Северна Америка и Япония. Само до края на настоящата финансова година (приключваща на 30 март, 2018 г.) ще бъдат доставени 50 000 бройки от този модел. Един от първите създадени изобщо в света вече гостува на Автомобилния салон в София през месец октомври, а серийно очакваме Eclipse Cross в България през януари 2018 г.

Повече информация за модела можете да намерите тук:

http://www.mitsubishi-motors.bg/models/Eclipse_Cross/

http://www.mitsubishi-motors.com/en/showroom/eclipse_cross/

###

За Eclipse Cross

Разработен със специалната подсилена при удар каросерия (Reinforced Impact Safety Evolution – RISE) на Mitsubishi Motors, 7 SRS въздушни възглавници и предпазни колани, гарантиращи безопасността на пътниците, Eclipse Cross съчетава високото ниво на сигурност с неповторим стил. Eclipse Cross идва и с подобрена S-AWC (Super All Wheel Control) система, която използва спирачките за преразпределение на въртящия момент между ляво и дясно колело, за да усъвършенства стабилността и контрола на водача над автомобила. Това SUV Coupe е оборудвано и със специални подсилващи елементи в предната част на купето, които поемат и разпределят енергията при удар.

За Euro NCAP

Euro NCAP организира краш тестове за нови автомобили, като по този начин предоставя на клиентите реалистична и независима оценка на системите за сигурност на едни от най-популярните автомобили, продавани в Европа. Създадена през 1997 г. и подкрепена от няколко Европейски правителства, моторни, клиентски и застрахователни организации, Euro NCAP бързо се превръща в катализатор на значителни промени по отношение на безопасността в съвременния автомобилен дизайн. Посетете сайта: www.euroncap.com

Рейтингите на Euro NCAP важат напълно за характеристиките на автомобилите, предлагани в Европа. Те обаче невинаги важат за модели, предлагани в други региони, дори и продавани под същото име, тъй като характеристиките и оборудването варират.

За Mitsubishi Motors Corporation (MMC)

Mitsubishi Motors е световен автомобилен бранд, базиран в Токио, Япония, с производство в сегментите на SUV-тата, пикапите, електрическите и plug-in хибридните превозни средства, представен и в ASEAN региона. Компанията представи i-MiEV – първият масово произвеждан електрически автомобил, през 2009 г., а след това и Outlander PHEV – лидерът в сегмента на plug-in хибридите в Япония и Европа, през 2013 г. Mitsubishi има 30,000 служители и глобален отпечатък в сферата на производствените съоръжения в Япония, Тайланд, Китай и Индонезия, Филипините и Русия. Модели като Pajero Sport/Montero Sport, Triton/L200 и Outlander играят важна роля в постигането на ръста за компанията. Световният обем на продажбите за 2016 финансова година е 926,000 бройки, а нетните продажби за същата година възлизат на 1.9 трилиона йени.

За повече информация:

Паулина Пенчева

Балкан Стар Мотърс АД

0882 887 031

 

Mitsubishi motors global showroom