Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Бернард Лоар – Президент и CEO на MME, говори пред Automotive News Europe

Начало » Актуално » Бернард Лоар – Президент и CEO на MME, говори пред Automotive News Europe

14.03.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

Първото си паневропейско интервю Бернард Лоар даде за Automotive News Europe – ето някои акценти:

“… Прекарал дълго време на ръководна длъжност в западноевропейската структура на Nissan, Лоар се присъединява към екипа на доста по-малкия производител в Алианса – Mitsubishi Motors, в период на растеж, продиктуван предимно от плъг-ин хибридния SUV - Outlander PHEV. В интервю за кореспондента на Automotive News Europe – Ник Гибс, той разказва как възнамерява да задържи и подобрява този растеж.”

За завръщането на MME:

“… с тази нова европейска структура ще можем много по-добре да вникнем в нуждите на клиента, ще се доближим до него в маркетингово отношение – цели, които са невъзможни за изпълнение, когато цялото ръководство е позиционирано в Япония. ”

За Европа:

“… ясно е, че инвестирайки в Европа, ние не губим пари, напротив, необходими са ни допълнителни количества. Нашият бизнес е много зависим от обема на производството, но не само това – обем и правилен микс. ”

За стабилния успех на Outlander PHEV в Европа:

“Мисля, че успехът ще се ускорява. Миналата година продадохме почти 25,000 автомобила, а тази можем да постигнем между 35,000 и 40,000. През последните 4 месеца – Outlander PHEV е най-добре продаваният модел. (Ноември, 2018 г. – Февруари, 2019г.).”

За конкурентите на Outlander PHEV:

“Нашите първостепенни конкуренти са други плъг-ин хибридни автомобили от премиум брандове. Сега обаче започваме да виждаме и нов тип потребители, които търсят SUV и преминават от дизел директно на плъг-ин хибрид, без изобщо да се спират на бензинов двигател.”

“Нивата на вредни емисии от 46 г/км напълно гарантират, че карате един семеен SUV, с който без проблеми можете да пътувате из цяла Европа – в планината, по магистралата, но и в центъра на града (за разлика от нарастващия брой дизелови автомобили, които не могат да влизат в централните части на градовете заради забраната за вредни емисии). Това наистина е автомобил, с който можете да достигнете навсякъде.”

За бъдещето на електрическото задвижване на Mitsubishi Motors:

“Проявяваме дългосрочен интерес към плъг-ин хибридната технология. Както неведнъж сме казвали – всеки автомобил от гамата на Mitsubishi в бъдеще ще има и електрически вариант.”

“Изцяло електрическото задвижване е подходящо за малки автомобили и компактни SUV-та. Плъг-ин хибридната технология покрива нуждите на големите SUV.”

“(Следващият PHEV ще бъде представен) през идната година. Ще бъде по-малък от Outlander.”

За дизела:

“Дизелът, като част от микса ни през изминалата година, бе едва 20% и ще продължава да намалява през тази. Предпочитаме да се съсредоточим върху електричеството.”

За Алианса:

“… От чисто търговска гледна точка ние сме конкуренти (с Renault и Nissan). Моята сфера на работа включва всяка част от бранда, която е видима за клиента, така че ние (Mitsubishi Motors) сме напълно самостоятелна компания.”

За бъдещето:

“…Опитвам се да привнеса малко европейски дух в Mitsubishi. Ситуацията много ми напомня за присъединяването ми към Nissan през 2002 г., когато всички процедури се създаваха в момента, защото тогава Nissan Europe наистина набираше скорост. Тук настоящото положение е подобно. Изключително много се вълнувам.”

Mitsubishi motors global showroom