Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi започва работа по интелигентна cloud система на платформата Microsoft Azure

Начало » Актуално » Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi започва работа по интелигентна cloud система на платформата Microsoft Azure

20.03.2019 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

 

 

 

 

 

 

• Cloud системата на Алианса е изградена върху платформата Microsoft Azure и ще работи в полза на най-новите технологии за свързаност на производителите в групата

• Системата ще бъде предлагана на почти всички 200 пазара, в които се предлага гамата на Renault, Nissan и Mitsubishi

• Интелигентната „облачна“ система, ще бъде използвана първоначално в новите Renault Clio и Nissan Leaf в Европа и Япония по-късно през тази година

Renault-Nissan-Mitsubishi, водещата група в автомобилната индустрия, днес обяви, че започва производство на Alliance Intelligent Cloud - нова платформа, която ще позволи на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors да осигурят високо ниво на свързаност на превозните средства, продавани в почти всички 200 пазара, на които присъстват марките от Алианса.

Първата и най-амбициозна програма за свързаност на автомобила между Алианса и Microsoft ще бъде реализирана с помощта на облак, изкуствен интелект (AI) и IoT технологии, осигурени от Microsoft Azure.

Azure доставя на Алианса глобална база данни, за да събира, управлява и анализира по сигурен начин данни от превозното средство, предоставяйки на водача смарт услуги, базирани на информацията, събрана от автомобила.

Кал Мос, вицепрезидент на отдел Connected Vehicles в Алианса, казва: "Днес внедрявме в произвоството платформа за свързаност, която изцяло ще трансформира дигиталното преживяване за потребителите на нашите автомобили. Чрез сътрудничеството си с Microsoft, ние предлагаме най-мощната и всеобхватна платформа за свързаност на автомобили. Увеличавайки размера и обемите на Алианса, ние имаме възможността да изградим интелигентна облачна система, която ще задава темпото в автомобилната индустрия."

"Renault-Nissan-Mitsubishi е наш дългосрочен, но и първи стратегически партньор за платформата ни за свързаност на превозните средства." - казва Жан-Филипе Куртоа, изпълнителен вицепрезидент и президент на отдел продажби, маркетинг и световни операции в Microsoft. "Стартът на това начинание днес ще доведе до технология от ново поколение, изградена върху платформата Microsoft Azure."

Автомобилите, които ще работят със смарт облака, ще могат да се възползват от достъп до интернет, подобрено извличане на информация за самия автомобил дистанционно, нови софтуерни разработки, регулярни ъпдейти, както и достъп до инфотейнмънт услуги.

Оптимизиран за скорост и ефективност, Alliance Intelligent Cloud ще бъде свързан към автомобилите и ще споделя дигитални функционалности и бъдещи иновации между различните модели и марки за потребителите от редица региони по целия свят. Функциите на платформата включват: проактивно наблюдение с цел извличане на данни за състоянието на автомобила, свързана с мрежата навигационна система, асистенти, безжично получаване на софтуерни ъпдейти и други услуги, работещи в полза на потребителя.

Mitsubishi motors global showroom