Генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България
Начало Специални оферти Библиотека
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално
  • Актуално

Алесандро Дамброзио се присъединява към дизайнерския екип на Mitsubishi Motors

Начало » Актуално » Алесандро Дамброзио се присъединява към дизайнерския екип на Mitsubishi Motors

25.07.2018 Изтегли PDF Изтегли PDF

 

Токио, 25 юли, 2018 г. – Днес Mitsubishi Motors Corporation (MMC) в свое официално изявление обяви присъединяването на Алесандро Дамброзио към компанията. Той ще заема позицията изпълнителен директор дизайн, оглавявайки екипите на три дизайнерски студия – Оказаки и Токио в Япония и Франкфурт в Германия. Негов пряк ръководител ще бъде Цунехиро Кунимото, корпоративен вицепрезидент на дизайнерската дивизия.

"Алесандро е изключително опитен и способен дизайнер с дългогодишна кариера във водещи автомобилни компании," казва Кунимото. "Очаквам от него да вдъхновява нашите екипи в изграждането на следващото поколение дизайнерски решения в Mitsubishi и да отдаде своя принос в изграждането на новия образ на бранда Mitsubishi Motors и развитието ни на глобално ниво.“

"Алесандро се присъединява към нашия екип в един много вълнуващ момент. Момент, в който работим по концептуалните модели от близкото бъдеще на марката. Със своя хъс към работата и след обстойно запознаване с нашите ценности, той ще бъде изключително важно звено в нашата дивизия.“

Дамброзио, родом от Милано, започва своята кариера във Fiat, в Centro Stile Lancia. Почти осем години е главен дизайнер в Alfa Romeo. В последствие оглавява дизайнерския отдел в Maserati, преди да се присъедини към Volkswagen Group като главен концептуален дизайнер за Audi в Мюнхен. Работата му в Mitsubishi Motors стартира през октомври тази година.

За Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors Corporation е глобална автомобилна компания, базирана в Токио, Япония, съсредоточена в SUV и пикап сегмента, електрическите и плъг-ин хибридните превозни средства. Компанията представя i-MiEV – първият електрически автомобил за масово производство, през 2009 г., последван от OUTLANDER PHEV през 2013 г. – лидер на пазара на плъг-ин хибридите в Япония и Европа. Mitsubishi Motors има 30 000 служители с производствени бази в Япония, Тайланд, Китай, Индонезия, Филипините и Русия. Модели като PAJERO SPORT/MONTERO SPORT, TRITON/L200 и OUTLANDER играят важна роля в развитието на марката. Продажбите за 2017 фискална година възлизат на 1,101,000 броя, а реализираният оборот за същата година е 2.19 трилиона йени. Mitsubishi Motors е в списъка на фондовата борса на Токио.

Mitsubishi motors global showroom